torstai 23. kesäkuuta 2011

Kesäsuosikkiainesta

Koko kevätpuolen olen hautonut näitä isoja "lasimönttejä" helmilaatikkoni uumenissa. Talvella ne oli aivan pakko ostaa Münchenissä pienestä helmiputiikista. Suorastaan vaativat päästä mukaan. Rosoinen värimaailma puhutteli, melkein kuiski. Mutta jotenkin ne eivät mitenkään tuntuneet sitten sopivan mukaan kevään tuotoksiin. Mutta pari päivää sitten loksahti - syntyi rannekoru maustettuna muutamalla viisteisellä sherry kvartsilla ja soocho jadella. Koru istuu ranteeseen todella hyvin ja mallaa kuin nappi kesän khakihousujen väriin tai pellavamekon kuosiin! Taisi syntyä kesäsuosikki kertaheitolla!



Näissä merkeissä Mukavaa Juhannusta kaikille!

torstai 16. kesäkuuta 2011

Rossikokeiluja

Tässä matkan varrella olen kokeillut hopeanlangan vääntämistäkin muutaman rossin verran; hopealankaa ja koruvaijeria ja makeanvedenhelmiä. Kivaa näpertämistä tämäkin, mutta jotenkin ainakin meikäläisen näpeissä lopputulos on ainakin vielä ollut aika huonosti ennakoitavissa. Työ kun tuppaa viedä enemmän tekijäänsä.... Mutta ihanaahan tässäkin on väreillä leikittely, sen juuri oikean kokoonpano löytäminen....  Ja niin rentouttavaa tämäkin!




Ja tänään mukana on myös ehdoton suosikkini tällä hetkellä vähän heikolla hoidolla olevasta pihastamme - unikko! Kukkii vain hetken ja kärsii isosti sateesta ja tuulesta. Siis varsin harvoin näin ihana!



maanantai 6. kesäkuuta 2011

Aurinkokiviä.... vai jo lomakiviä!

Edellisessä tekstissä esillä ollut rannekoru uudelle ylioppilaalle löysi mukavien kekkereiden merkeissä perille. Iloinen päivänsankari tuntui tykästyneen lahjasta, se ainakin laitettiin ranteeseen saman tien. Ylioppilaan pikkusisar tosin tokaisi sisarelleen suorasukaisesti; "mistäs tommoisen turhakkeen nyt sait?" Suoraa puhetta sisarusten kesken - ihan kuin omassa sisarussarjassammekin aikanaan ja sopivasti näin aikuisiälläkin. Hyvä merkki, sanoin!

Viikonlopun aikana kokeilin ensimmäistä kertaa kivihelmien "ketjuttamista" silmukallisten korupiikkien avulla. Kivinä aurinkokiveä 8 mm helminä ja isompina nugetteina. Kiven hento, mutta omintakeinen sävy on mielestäni aivan ihana!






Kesälomalle on matkaa vielä kolmisen viikkoa - todella kiireiset ajat, jos yhtään kalenteria katsoo. Nämä helmihommista en taida kuitenkaan kesälomaa ottaa. Tälle hermolevolle haluan aikaa lomallakin, ainakin jonkun päivän silloin tällöin. Täytyyhän tuntuma säilyttää....  ja ostin juuri swarovskihelmiä ihanina ruskeansävyinä vaikka sadepäivien varalle....

torstai 2. kesäkuuta 2011

Rannekorujen pyörteissä!

Tällä viikolla näperrysinspiraatio on kohdentunut rannekoruihin. Tämän ensimmäisen, kolminkertaisen makeanvedenhelmistä tehdyn lupasin työkaverilleni jo aikaa sitten - no, nyt se on viimein tehty ja toimitettukin! Itselleni olen tehnyt vähän samantyyppisen, sisko on semmoisen saanut..... 



Ja yllätys yllätys - tämän kevään uusi ylioppilas tuttavapiirissämme saa tämän vähän samanmoisen  rannekorun lakkiaispäivänsä muistoksi. Tulevana lauantaina se nähdään tuliko yhtään mieleinen.....


Näissä parissa kolmessa muussa tuotoksessa on yhdistetty erilaisia akaatteja, simpukankuorihelmiä ja muutama swarokin sopivissa värimaailmoissa. Kaikki metalliosat on hopeoituja.





 Vielä kun oppisi oikein valokuvaamaan......  Olis se hienoa!