sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Hauskaa Wappua!

Meille Vappu on aina ollut ovi oikeaan kevääseen ja lupaus kesäänkin! Aatto ei ole ollenkaan se juttu, olemme tänäänkin Pennyn "lastenvahteina". Mutta aamuun kuuluu ehdottomasti  retki Mäelle monen ystävän ja tutun tapaan. Tästä kohta 30-vuotisesta traditiosta ei voi laistaa, vaikka joskus on melkein jäädytty räntäsateessa, mutta onhan aurinko joskus oikein hellinytkin meitä juhlijoita. Nytkin toivotaan säänhaltijoiden suosiota ja toiveita on! Vuosien varrella vakioitunut treffipaikka sen tietyn polun tietyssä risteyskohdassa ohjaa joukon kokoon ja lasi kuplivaa hyvässä seurassa YL:n serenaadien soidessa antaa päivälle ja koko keväälle loistavan alun.



Iloista Wappua meille kaikille!

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kolme koukuttajaa

Aina välillä tulee mietittyä, mikä tässä helmeilyssä oikein niin koukuttaa...  Ulkopuolisen silminhän tämä on  aikuisten nyhräämistä jotakuinkin askartelun elementein, ikuista veivausta läjäpäin helmiä ja muita tilpehöörejä ympärinsä - ja mikä  aikasyöppö! No, näinhän se on!
Omassa elämässäni tunnistan kolme minulle samalla tavalla rentouttavaa puuhastelumuotoa, joissa tekemisen tunnetila muistuttaa hyvin toisiaan; tämä helmeily, postimerkkeily lapsuus/nuoruusvuosilta ja sitten syksyllä sienestäminen. Kaikki näitä yhdistää jonkinmoinen pikkutarkkuus, tiettyä vaitinoloa vaativa keskittyminen ja tuloksellisuus.  Nautinnollista tekemistä keräilijälle kaikki. Mutta kaikkein eniten se on se tunnetila.
Postimerkkien parissa puuhastelu on kyllä jäänyt taka-alalle ihanaksi muistoksi. Kaapillinen tavaraa on tosin kulkenut mukana ukkokullan jokaisessa muutossa kommentoitavaksi; tarvitaanko nämä tosiaan mukaan? Tarvitaan! Ehdottomastai! Luopua ei voi! Onhan niissä mukana myös vahva side edesmenneeseen isääni ja meille hyvin mieluisaan yhteiseen tekemiseen. Ja jossakin takaraivossa kytee pieni haave on vielä jonakin päivänä palata siihenkin liottamisen ja liimaamisen maailmaan... Ja onhan suomalaisten merkkien kokoelma kuitenkin jo ihan hyvällä alulla (kaikki merkit vuosilta 1945-1972 ).
Ja se kolmas on sitten siis tämä syksyinen sienestäminen. Ilokseni tämä innostus on puraissut nyt ainokaiseni morsiantakin. Ensimmäiset yhteiset sieniretket tehtiin jo viime syksynä. Ja kun asuinpaikat tässä lähenivät merkittävästi, ehkä ensi vuoden suppissato poimitaan isomminkin yhteistuumin....



   



torstai 19. huhtikuuta 2012

Matkalla mustasta iloiseen harmaaseen

Kevään edetessä mieli alkaa vähitellen irrottautua siitä ihan tavallisesta mustavoittoisesta työpukeutumisesta ja siirtyä iloisen harmaan kautta ehkä kesään mennessä jopa räikyvään kittiin tai rempseään beigeen... Olen siis aika huono käyttämään mitään räväkkää väriskaalaa pukeutumisessani. Ehkä tänä keväänä sentään jotakin taitettua punaista tai oranssia. Se uusi matkaostoksena hankittu huivi kaipaa siis vaikka harmaan tvinsettini keralle jotakin sävy sävyyn. Onneksi tässä on tullut näperrettyä jos jonkinmoista, joten korulaatikon pohjalta löytyy rannekoru tähänkin tarpeeseen. Ja mukaan vielä kummilahja ihan lapsuusvuosilta pitkässä hopeaketjussa kaulaan. Näin asuhan jo enteilee oikeaa kevättä! :)

torstai 12. huhtikuuta 2012

Helmeilyssä hiljaiseloa

Meikäläisen helmeily on nyt hetken käytännön sanelemalla tauolla. Uutta ei siis synny, ehkä ideoita kerätään sitäkin enemmän. Kaivan tulevien viikkojen aikana ehkä blogini sivuille jotakin aiemmista näpertämisistä. Talossamme kun tapahtuu ja paikat pitää pysyä nyt tip top kunnossa (pääsiäisen pyhinä on aherrettu sen eteen!). Työhuoneemme pöydän täydellisesti vallannut "helmitilpehööriröykkiöni" on nyt siististi työkalupakkeihin pakattuna vaatehuoneen hyllyille. Monestakin syystä toivon paluuta helmeilyn syliin oikein pikapikaan!

Tässä pari näyteikkunaotosta ihanista korumalleista viime kesän autoreissultamme etelästä. Inspistä!


Huomaan tässä samalla isoksi ilokseni saaneeni blogilleni uusia lukijoita - Tervetuloa!

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ruohometsän kansa

Olen muutaman vuoden aikana kerännyt (pääsiäisen jälkeisistä alennuskoreista) Saksasta  meille pääsiäisen iloksi pupuperheen, joka näiksi viikoiksi pääsee taas esille. Sepitän itselleni tässä suurperheessä tai miksei uuspeheessäkin olevan lapsia useammasta poikueesta. Vanhimmainen on jo reipas, huoleton opiskelijapoika, sitten on murkkukolmoset (huh!), leikki-ikäiset kaksoset ja nuorimmaisena veikka vielä äiteen helmoissa. Luulenpa että tämän perheen lapset on nyt tässä. Tai ainakin mun on annettu ymmärtää, että tässä on pupuperhettä meille riittämiin. Aika näyttää toimiiko pupujen perhesuunnittelu tähän malliin...


Mukavaa pääsiäisen aikaa meille kaikille!

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Meillä on viikonloppuvieras

Ainokaisemme lähti morsiammensa kanssa viikonlopuksi Euroopan turuille ja toreille, joten me saimme neiti Penny Keräsen iloksemme viikonlopun viettoon. Koira talossa tuo kummasti eloa ja iloa, onhan tämmöinen tuhisija niin hellyyttävä omine persoonallisine tapoineen. Penny suuntaa meille tullessaan aina omalle tähystyspaikalleen sohvan selkämykselle. Ja mikä parasta, naapurin tontilla alkanut rakennusprojekti vaatiikin nyt valppautta ja vahtia, joten koiruneiti viihtyy hyvin.