tiistai 31. heinäkuuta 2012

Onnittelujen kera!

Hyvä ystäväni täytti maanantaina tasavuosia ja ehdottomasti ansaitsee helmet vaikka tavalliseen arkeen, juhlaan tai juhlavaan arkeen - miten vaan! Tälle vankan tyylitajun omaavalle persoonalle murretut värit ovat ehdottomasti se omin skaala. Valitsin viisteisiä tuliakaatteja (10mm) hematiittirondelleilla höystettynä. Kaikki metalliosat hopeoituna. Kaksinkertainen kaulanauha ja rannekoru - sopiva setti syksyyn kun muotikin tuntuu nyt suosivan maanläheisiä sävyjä.




Nyt korut pussukkaan ja paketti postiin, jotta päivänsankari saa lahjansa edes merkkipäiväviikollaan!

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lomilta

Kesälomareissu on nyt takana. Pari viikkoa autolla Saksan pohjoisosissa; piipahdus Lyypekissä, muutama päivä Berliinissä, päivän parin visiitti Cellen pikkukaupungissa ja pari kolme päivää Rygenin saarelle. Ja merimatkat rahtilaivalla mennen tullen. Oikein kiva lomareissu. Meille riittävästi vaihtelevuutta. Me kun emme voisi mitenkään ajatella makaavamme kahta viikkoa saman hotellin uima-allasalueella, kun yleensä näillä reissuilla parin tunnin beachpyrähdyskin jo riittää. Olemme kaupunkilomailijoita. Tai ainakin maisemien pitää vaihtua.
Berliini on hyvin mielenkiintoinen kaupunki - palaamme varmasti! Celle on ehdottomasti visiitin arvoinen pysähdys satoine pikkutaloineen. Ja Rygen on parhaimmillaan Itämeren upea riviera - ja historia kulkee rinnalla kautta saaren.
                                                               Eli taas mentiin ja nähtiin!










Binz, Rugen, Germany

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Säästöä moneen kertaan

Loppukeväästä ostin mainoksen innoittamana Suomeenkin viimein rantautunutta ESSIE -kynsilakkaa helsinkiäisestä tavaratalosta. Hinta oli kyllä kovan tuntuinen, 16 euron tietämillä, mutta ostin kuitenkin. Olinhan saanut sopivasti kanta-asiakaskupongin -20%. Siis melkein pelkkää säästöä. Ja nythän siis minä kerrankin sijoitin oikein trendikosmetiikkaan! Ja ei siinä mitään, lakka tuntui oikein toimivalta, jopa vähän paremmalta kuin se entinen. Nyt sitten kesälomalla se vanha lakka, jonka pihinä päätin kuitenkin käyttää vielä reissussa, hyytyi lopullisesti pullon pohjalle ihan kököksi. Uusi lakka siis tarvittiin, että edes jonkinmoiset kynnentyngät kesän yli säilyisivät. Menin siis Berliinissä siihen kaikkein tavallisimpaan kempparikauppaan (dm!) - ja ilokseni ESSIE oli rantautunut sinnekin. Mutta hintalappu oli jotakin ihan muuta kuin meillä; 7,95 euroa!  Jotenkin me siis täällä Pohjolan perukoilla maksamme tässäkin kiltisti sen tuplat. Hönäytykseltä tämä vähän taas maistuu....!!  - Ostin muuten kaksi lakkapulloa saman tien! Ja taas säästin!



kuva täältä

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Löytö



Luen usein kateudesta melkein vihreänä eri blogeista lähes uskomattomista kirpputorilöydöistä; aitoa vintagea maailmanluokan muotitaloista, retroa, antiikkia, designeä...  Ja kaikki tietysti ihan pilkkahintaan muutamalla eurosella hankittua.
Mutta tänään onnisti sitten meikäläistäkin! Tai ainakin itse tykkäsin niin. Kotimatkalla Savonlinnasta poikkesimme Kuortin kohdalla "Antiikkia ja vanhaa rompetta" -kyltin innoittamana pari kilometriä sivuun ja katsastimme valikoiman. Ja mukaan lähti Sarpanevan Finlandia -sarjan maljakko (nro 3351) kympillä. Maljakossa on pienen pieniä kolhuja pohjassa eikä se ole signeerattu, mutta valmistajan (Iittala) merkit on mukana. Löytö ei ole siis ihan satasten aarre, mutta ihana lisä kotona vanhemmiltani perittyjen, saman sarjan kahden muun maljakon (nrot 3358 ja 3354 / v.1964) seuraan. Ostopaikassa noin muuten oli kyllä hinnat ihan kohdallaan (?) - Arabian yksittäisistä Kilta kupeista pyydettiin kolmea kymppiä ja vähän vanhemmista lautasista reippaasti enemmänkin.














3351 - kuva täältä




3354 - kuva täältä                                               3358 - kuva täältä