lauantai 7. tammikuuta 2012

Vielä muutama jännityspäivä


Viikonlopun yli ja tiistaihin vielä jännitän, miten käy Helsingin Guggenheim -museohankkeen....  Puolesta, vastaan, puolesta....   Pidän isosti peukkuja puolesta! Varauksetta.

 
Itselleni kyseisen instituution New Yorkin museo on ollut yksi nuoruusvuosieni Wauh -ilmiöitä. Iso kokemus, joka on kantanut vuosien takaa. Pääsin käymään siellä ensimmäisen kerran ihan 80-luvun alussa, siis kauan sitten. Frank Lloyd Wrightin piirtämä, vuonna 1959 valmistunut talo jo sinänsähän oli elämys ja näyttelyt vuosien mittaan sen jälkeenkin ovat antaneet joka kerta ison taidekokemuksen. Minulle Guggenheim on museo isolla M:llä.

    
(Nämä kuvat Wikipediasta lainattuna)

Myös saman säätiön hallinnoimassa Venetsian museossa olen käynyt. Ihan erityyppinen, tietysti jo taustansakin ansiosta, mutta hieno paikka sekin. Ja tämän museon kaupasta - museokaupat ovat mielestäni lähes poikkeuksetta aivan mahtavia paikkoja! - olen ostanut oheen kuvatut muranolaiset lasihelmet ( http://www.marinaesusannasent.com/ ). Tykkään edelleen. Ja paljon olen niitä vuosien varrella käyttänyt.




















(Tämä museo kuva netistä lainattuna)


Berliinissä en ole koskaan käynyt, mutta sielläkin Guggenheim -museo on vamasti visiittilistalla kun kaupunkiin toivottavasti joskus pääsen.  Bilbaota olemme ihan vakavasti harkinneet lomareissukohteeksi, museon takia tietysti.....  josko jo ensi kesänä?

 (Kuva on nettilainaus)


Ja että jos museo jonkun vuoden kuluttua olisi sitten myös Helsingissä! Wauh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti